Bezoek de website van Linders Kampeerauto's

Bezoek de website van Linders Kampeerauto's

Nieuws

Carthago zet puntjes op 'i' bij C-Compactline 2019

Posted on June 29, 2018 at 3:40 AM


De Carthago C-Compactline serie, de extra smalle integraal, krijgt in komende modeljaar 2019 wat kleine wijzigingen. Naast dat er een nieuwe indeling op de markt komt blijven overige wijzigingen beperkt tot voornamelijk onderhuidse en technische verbeteringen.


Nieuwe indeling

Grootste nieuws bij de compactste telg van het Premiummerk is de nieuwe ‘C-Compactline I 141 LE’ indeling… een zeer lichtgewichte integraal met enkele bedden van slechts 6,63m lengte! Door het toepassen van enkele handigheden en de nieuwe gecombineerde natte cel weet Carthago een extra compacte indeling met enkele bedden in de markt te zetten zonder grote concessies te doen in de praktische beruikbaarheid. Voorin vinden we de vertrouwde L-zit zoals we deze kennen uit andere Carthago’s met de extra compacte zij-zit zoals we deze al eerder bij het Duitse merk zagen. De lengtekeuken met hoge slim-tower koel-/vriescombinatie is ook typisch Carthago. De grootste winst in lengte wordt behaald uit de kleine zij-zit en de praktische badkamer. Deze grote, gebogen badkamerdeur fungeert tevens als afsluiting tussen de woonkamer/keuken en slaapkamer/badkamer. De douche wordt gecreëerd door een handige klapwand waarbij wasbak en spiegel wegdraaien richting het toilet. Een zelfde systeem kennen wij ook uit de compactere Knaus campers. Wie de slaapkamer afsluit door middel van de deur kan de douchecabine alsnog extra afsluiten door een schuifbare douchewand. Om de privacy te waarborgen is deze wand voorzien van privacyglass. De nieuwe I 141-indeling zal naast C-Compactline uitvoering ook als C-Tourer (de brede, lichtgewicht Carthago) integraal de markt betreden. De C-Tourer is per direct te bestellen, de extra smalle C-Compactline variant zal over enkele maanden volgen. Wij zullen als een van de eerste dealers de nieuwe Carthago C-Compactline I 141 in onze showroom hebben staan.Ruimteverbetering gaskast/garage

Bij de modellen 138 en 143 is de ruime rondom de garage en de gaskast verbeterd. De kastkast wordt nu in breedte geplaatst onder het achterbed aan de linker zijde (zoals we dat nu al kennen bij de C-Tourer 143-modellen). Hierdoor weet men nog meer bruikbare ruimte uit de dubbele bodem te halen ten hoogte van de L-zit. Tevens is er hierdoor een speciale garagedeur ontwikkeld.Nieuwe chassis & verbeterde dubbele bodem

Alle C-Compactline modellen staan vanaf modeljaar 2019 op het verbeterde nieuwe AL-KO chassis. Mede hierdoor kan een nóg grotere dubbele bodem worden gecreëerd (4,5cm hoger dan voorheen). Bovendien heeft men meer ruimte uit de dubbel bodem weten te halen door de indeling ervan nog eens goed onder de loep te nemen. Ook zijn de zogenaamde doorlaadmogelijkheden nog meer verruimd wat het in- en uitladen van de dubbele bodem nog meer vergemakkelijkt. Ook de zijluiken (links van de opbouwdeur) zijn een flink stuk groter geworden ( m.u.v. 138 )


Hoger zelfstandheidsniveau

Door de dubbele bodem nog beter in te delen zijn ook de watertanks kunnen groeien. Zo krijgt de C-Compactline vanaf modeljaar 2018 een 150l schoonwatertank en 140l vuilwatertank meegeleverd. Optioneel zijn er voor de modellen 138, 143, 141 (modellen met dwarsgeplaatste gaskast) uitschuifsystemen voor de gasflessen leverbaar, wat het gemakkelijker maakt om de gasflessen te wisselen. De klacht dat er in elke camper te weinig stopcontact-mogelijkheden is al jaren een veel gehoorde klacht bij alle merken. Carthago komt vanaf volgend jaar met een ‘stopcontactpakket’ waarbij men directe voorzien is van alle benodigde stroomvoorzieningen.


Epic interieur wordt de standaard

Het huidige Brillantesche interieurdesign blijft bestaan. In het huidige modeljaar waren de kastfronten voorzien van dezelfde houtsoort (met witte bies). Optioneel kon men kiezen voor het ‘Epic’ interieurdesign waarbij alle kastfronten en keukenladen een hoogglans witte afwerking meekregen. Gezien het feit dat er afgelopen modeljaar meer camper mét het ‘Epic’ interieur besteld werden dan het standaard ‘Brillantesche’ heeft Carthago besloten het in modeljaar 2019 nét andersom te doen. Standaard is er dus het lichte ‘Epic’ interieur voorzien. Wie houdt voor wat warmere tinten kan optioneel nog kiezen voor het vertrouwde ‘Brillantesche’.De superlichtgewicht wordt super-superlichtgewicht

Carthago’s zijn een van de lichtste campers in hun segment, waarbij met name de C-Compacte hoog scoort op het thema “lichtgewicht”. Ook dit modeljaar heeft Carthago niet stil gezeten en is men ook nu weer aan het schaven en wegen gegaan. Hiermee weet Carthago de C-Compactline wederom zo’n 60kg lichter te maken (afhankelijk van model). Dit komt onder andere door andere materiaal gebruik, aangepaste wielbasissen, optimalisatie en vernieuwde bouwwijzen. Hiermee is de C-Compactline dé lichtste integraal in het Premiumsegment!


Verbeteringen aan het interieur

Ook binnen heeft men niet stilgezeten, maar zijn het voornamelijk de kleinere gemakken welke dit modeljaar aandacht kregen. Zo zijn de scharnieren voor de vloerluiken verbeterd. Ook de interieurverlichting onder de loep genomen. Zo is er afhankelijk voor de positie door vrijwel geheel de camper 200 tot 300 lumen beschikbaar. Ook is het lichtplan qua schakelingen geoptimaliseerd.


Overige wijzigingen

In enkele modellen wordt het mogelijk om de 145l SlimTower (de extra smalle koelkast) tóch uit te voeren als Tec-Tower (met oven)… een zogenaamde Slim-Tec-Tower. Wie vanaf 2019 een radio-oplossing besteld krijgt daarbij automatische de DAB+ voorziening. Tot voorheen was dit een extra optie bovenop de radio/navigatie. Als laatste wijziging krijgen alle indelling met enkele beddn de benaming "LE" achter de bestaande type-aanduiding. De C-Compactline I 143 heet dus vanaf modeljaar 2019 C-Compactline I 143 LE. 


Meer informatie over de nieuwe C-Compactline van modeljaar 2019 treft u spoedig op onze C-Compactline informatiepagina


Onderstaand treft u de eerste beelden van de C-Compactline in modeljaar 2019.

Carthago C-Compactline I 143 LECarthago C-Compactline I 144 LECategories: None


Comments are disabled.