Bezoek de website van Linders Kampeerauto's

Bezoek de website van Linders Kampeerauto's

Nieuws

Primeur: Nieuwe Carthago C-Tourer met nieuwe '141 LE'-indeling

Posted on June 29, 2018 at 6:15 AMGeheel gerestyelde C-Tourer integraal

Carthago introduceert in modeljaar 2019 een compleet gerestylede C-Tourer, althans de integraal variant van de C-Tourer serie. De C-Tourer I wordt vanaf volgend modeljaar compleet in het ‘Carthago wit’-uitgevoerd (i.p.v. de grijze zijwanden zoals we deze al sinds 2012 kennen. Daarnaast is er een andere grill met chromen spijlen, zoals we deze al kennen uit de luxere Chic C-Line, echter zijn de bij de C-Tourer I horizontaal geplaatst. De C-Tourer T (semi-integralen) blijven qua exterieur vrijwel ongewijzigd. Wél krijgen zowel de C-Tourer T als I een iets andere Carthago logo op de zijwand met een grote grijze “C” als opschrift.


Drie interieurstylen: Epic, Brillantesche & Casablanca

Ook bij de C-Tourer word het “Epic”-interieur met witte accenten vanaf modeljaar 2019 standaard. Wie toch het wat behoudenere houtdesign (“Brillantesche” ) verkiest kan hier (tegen meerprijs) optioneel nog voor kiezen. Door de toenemende vraag naar lichtere interieurs levert Carthago nu optioneel het “Casablanca” interieurdesign. Het “Casablanca” heeft net als het “Epic” vele witte accenten in het interieur, maar het overige houtwerk (m.u.v. de vloer) is nóg een tint lichter qua design, wat zorgt voor een zeer ruim optisch effect. Voor wie het Ook zijn de TV’s iets vergroot naar 24” bij de indelingen T 142, 148, 149 en 150. Wie kiest voor een integraal met hefbed krijgt vanaf 2019 onderkasten onder het hefbed welke geheel doorlopen in de andere bovenkasten zodat alle bovenkasten meer met elkaar integreren. Daarnaast is ook het lichtschema van het interieur aangepakt, waardoor er beter met het lichtbeeld van de verlichting word omgesprongen en er overal 200 tot 300 lumen beschikbaar is. De hoge kledingkasten krijgen vanaf nu een LED-strip voor optimale belichting. Ook zijn de 230V stopcontacten wat beter verdeeld en eventuele uit te breiden met een speciaal “stopcontacten-pakket”. Daarnaast is het nu ook mogelijk om de modellen met smalle koelkasten (145l) uit te voeren met gasoven. Dit kan door het toepassen van een SlimTec (met gasoven boven de vriezer) of door het toepassen van een oven in het keukenblok voor de modellen waarbij de Slimtower koelkast niet lager geplaatst kan worden.
Wederom de strijd aan gegaan met de kilo’s

Carthago heeft ook weer flink meten, gewogen en overwogen om de nodige kilo’s te besparen. Dit resulteert dat de Carthago zo’n 60kg lichter is dan zijn voorganger. Exacte gewichtsgegevens worden later bekend gemaakt.


Vanaf modeljaar 2019 alleen nog maar AL-KO chassis bij Carthago

Carthago voorzag al ruim 90% van zijn campers standaard van een AL-KO chassis, alleen de compacte C-Tourer semi-integralen konden soms optioneel nog AL-KO chassis besteld worden i.p.v. het standaard Fiat-chassis wat deze meegeleverd kregen. Het nieuwe AL-KO chassis is vanaf volgend jaar op alle Fiat-gebaseerde Carthago’s standaard. Dus ook alle C-Tourer T semi-integralen. Hiermeer voldoen ook de compactste Carthago’s aan de perfecte rij-eigenschappen en superieure gewichtsbesparing. Hierdoor zijn ook alle C-Tourer standaard 2,89cm hoog i.p.v. de 2,94cm wat sommige modellen nog waren.


Nog hoger zelfstandigheidsniveau & betere dubbele bodem…

Door verdere optimalisatie van de dubbele bodem en het chassis heeft Carthago de zelfstandheidsniveau nog verder weten verhogen. Zo krijgen vrijwel alle modellen 150l schoonwatertanks en 140l vuilwatertanks zoals de integralen evenknieën (mu.v. T 149). Verbeteringen van de dubbele bodem bedragen ondermeer verbeterde sluiting van de vloeiluiken, meer opbergruimte, hogere dubbele bodem (tot 22cm) en betere beladingsmogelijkheden. Alle modellen krijgen nu een grotere opbergruimte links van de opbouwdeur (m.u.v. de H-modellen met lang zijbank). Verdere verbeteringen concentreren zich in wat kleine wijzigingen in optiemogelijkheden.Grootste nieuws: De Nieuwe C-Tourer 141 LE!

Grootste nieuws wellicht aan het C-Tourer front is de nieuwe “141 LE” indeling... een zeer lichtgewichte integraal met enkele bedden van slechts 6,63m lengte! Door het toepassen van enkele handigheden en de nieuwe gecombineerde natte cel weet Carthago een extra compacte indeling met enkele bedden in de markt te zetten zonder grote concessies te doen in de praktische beruikbaarheid. Voorin vinden we de vertrouwde L-zit zoals we deze kennen uit andere Carthago’s met de extra compacte zij-zit zoals we deze al eerder bij het Duitse merk zagen. De lengtekeuken met hoge slim-tower koel-/vriescombinatie is ook typisch Carthago. De grootste winst in lengte wordt behaald uit de kleine zij-zit en de praktische badkamer. Deze grote, gebogen badkamerdeur fungeert tevens als afsluiting tussen de woonkamer/keuken en slaapkamer/badkamer. De douche wordt gecreëerd door een handige klapwand waarbij wasbak en spiegel wegdraaien richting het toilet. Een zelfde systeem kennen wij ook uit de compactere Knaus campers. Wie de slaapkamer afsluit door middel van de deur kan de douchecabine alsnog extra afsluiten door een schuifbare douchewand. Om de privacy te waarborgen is deze wand voorzien van privacyglass. De nieuwe I 141-indeling zal naast C-Tourer uitvoering ook als C-Compactline (de smalle, lichtgewicht Carthago) integraal de markt betreden. De C-Tourer is per direct te bestellen, de extra smalle C-Compactline variant zal over enkele maanden volgen. Wij zullen als een van de eerste dealers de nieuwe Carthago C-Compactline I 141 in onze showroom hebben staan. Het is vooralsnog nog niet bekend of de 141 ook als half-integraal geleverd zal gaan worden.


Meer informatie treft u binnenkort op onze speciale Carthago C-Tourer informatie-pagina.


Onderstaand treft u de eerste beelden van de nieuwe Carthago C-Tourer in modeljaar 2019


Carthago C-Tourer I 148 LE

Carthago C-Tourer I 149 LE
Carthago C-Tourer T 143 LE


Carthago C-Tourer I 141 LE (NIEUW!)
Carthago C-Tourer I 144 QB

Categories: None


Comments are disabled.