Bezoek de website van Linders Kampeerauto's

Bezoek de website van Linders Kampeerauto's

Nieuws

Fiat Ducato met nieuwe motoren en vol-automatische transmissie

Posted on August 26, 2019 at 10:50 AM


Dit is hem dan... de nieuwe Fiat Ducato van modeljaar 2020! En wat is er anders aan horen wij u denken? Nou in principe helemaal niks. Qua uiterlijk is de Fiat Ducato dan ook vrijwel ongewijzigd gebleven... en toch is het een hoop nieuws te vertellen. In modeljaar 2020 is de Ducato met name op technisch vlak flink op de schop gegaan.


Nieuwe motoren & automaat

Zo komen er nieuwe motoren welke allemaal voldoen aan de EURO6-D-temp-normen en dus nog minder uitstoot produceren. Waar de keuze voorheen veelal viel op de 130pk, 150pk of de 180pk is en nu de keuze uit een 120pk-, 140pk-, 160pk, of 180pk-variant. Het koppel van deze motoren ligt op respectievelijk 320Nm, 350Nm, 400Nm en 450Nm*. Om aan de EURO 6D norm te kunnen voldoen zijn alle Ducato's vanaf heden voorzien van AdBlue. Ondanks dat de motoren met 2.300cc inhoud op papier veel op elkaar lijken, zich er qua turbo's, internals en koeling toch verschil in. Zo hebben de motoreren vanaf 160pk een (andere) variabele turbo-geometrie en versterkte zuigers en krukas. De oude 115pk Multi-Jet (welke maar zeer weinig in de camperwereld werd toegepast) word vervangen door een nieuwe 120pk variant. Toch is dit meer dan een opvolger van de oude 115pk met slechts 5pk meer, want de nieuwe 120pk motorvariant heeft namelijk hetzelfde koppel als de 'oude' 130pk, namelijk eveneens 320Nm.


Ons advies? Voor buscampers en kleine compacte (lichtgewicht) semi-integralen volstaat de 120pk prima en is een waardig vervanger voor de 130pk. Het verschil in prestaties (iets minder) is dermate klein t.o.v. zijn voorganger, dat het verschil nauwelijks merkbaar is. Een krachtpatser zal het echter nooit worden, maar dat was de 130pk voorheen ook niet. Echter voor het rustige vakantieverkeer is het ruim voldoende. In combinatie met de automaat kunnen wij ons voorstellen dat de combinatie toch wat te lichtvoetig is, maar Fiat biedt de nieuwe automaat überhaupt niet aan op de 120pk. Voor campers van gemiddelde formaten (kleine compacte integralen, grotere buscampers of semi-integralen boven 7 meter) adviseren we toch vooral die iets sterkere 140pk motor, hoewel deze iets meer pit biedt dan de 120pk is het verschil niet wereld schokkend edoch net genoeg om het verschil te kunnen maken. Kiest men in deze categorie voor een automaat, dan is de 160pk geen must, maar toch een serieuze overweging. De 140pk vult eigenlijk het gat tussen de 120pk en de 160pk (voorheen de 130pk en de 150pk). Wie een alternatief zoekt voor de oude '150pk' of onderweg is met een gemiddeld formaat integraal (+7m), alkoof of simpelweg een iets zwaardere camper is de 160pk de 'place to be'. En deze is vooral i.c.m. de nieuwe automaat een genot om in te rijden. Naast het feit dat deze standaard geleverd worden met  ECO-pack (zie onder) is deze een beduidend stuk krachtiger dan de aan elkaar gewaagde 120pk en 140pk. Voor de échte grote jongens- integralen en alkoven (klasse +3.500kg)- is er nog altijd de 180pk versie (voorheen haalde deze eigenlijk 177pk, nu met 3pk meer écht 180pk). Ook de 180pk word standaard geleverd met ECO-pack (zie onder) en kan uitgerust worden met de nieuwe automatische versnellingsbak... in de categorie zwaargewichten een superieure motorisering. Hoewel deze motorisering ook in kleine, compactere campers geleverd kan worden dient met wel op te letten dat het koppel van maar liefst 450Nm* geen overkill wordt in een te compacte en lichte camper.


De aanwezigheid van de AdBlue-tank (15l) en de optioneel leverbare vol-automaat, welke meer plek in beslag nemen, zorgen wel voor minder ruimte voor de brandstoftank. De standaard  inhoud is terug gegaan van 90l naar 75l. Wie liever 90 liter tankinhoud wil kan dit optioneel bijbestellen. Echter is de mogelijkheid om deze dan nogmaals te vergroten naar 120 liter komen te vervallen, het paste simpelweg niet meer...


*400Nm koppel bij 160pk uitsluitend indien deze voorzien is van automatische versnellinkgsbak, koppel bij 160pk handbak is nog niet bekend.

*450Nm koppel bij 180pk uitsluitend indien deze voorzien is van automatische versnellingsbak, anders 400Nm


Naast de nieuwe motoren komt Fiat ook met een splinternieuwe 9-trap vol-automatische versnellingsbak (als opvolger van de reeds lang verkochte 6-traps semi-automaat). Hiermee weet Fiat onderandere merken als Mercedes-Benz, welke zich in de campermarkt proberen binnen te vechten, goed bij te benen. Deze nieuwe vol-automaat zal niet leverbaar worden op de 120pk motor. De nieuwe automaat schakeld veel spoeleren, is zuiniger en veel flexibeler dan de oude gerobotiseerde handbak. Bovendien hebben we nu een échte automaat met P-stand (parkeerstand) en pak de koppeling veel rustiger op. Ook file rijden word een stuk aangenamer, de nieuwe automaat zal ook direct beginnen met rijden zodra de rem word losgelaten. De oude 'semi-automaat' liet de koppeling pas opkomen als het met het gaspedaal voldoende gas werd gegeven. In dat opzicht is de automatische versnellingsbak met grote sprongen vooruit gegaan. Een vol-automatische versnellingsbak is van een stuk hoogstaander niveau. Dit betekend wel dat ook het prijskaartje een stuk hoger word. Kostte de automaat voorheen plusminus €2.800,-... de nieuwe automaat zal (naar verwachting) bijna €4.500,- gaan kosten.


ECO-pack en rijhulpsystemen

Ook introduceerd FIAT een zogenaamd ECO-pack, wat standaard zal worden op de zwaardere motorvarianten. Dit pakket omvat o.a. een start-en-stop-systeem, ECO-rijmodus, slimme dynamo, efficiëntere brandstofpomp en variabele stationair toerental. Daarnaast komen er een scala aan rijhulp-assistenten beschikbaar zoals dodehoekdetectie, rear-cross-assistent, groot licht asssisent, verkeersbordherkenning. Laatste rijhulpassisenten zullen niet op alle campers beschikbaar komen, zo moeten de opbouwcampers (gebouwd op de Ducato chassis-cabin) enkele van deze rijhulpsystemen ontberen. Het ECO-pack komt standaard op alle 160pk en 180pk-motoren (Bij de 140pk is deze optioneel bij te bestellen). Zaken als TPMS (bandenspanningssensoren), LDWS (lane-departure-warming-systemen), regen- en lichtsensoren waren reeds optioneel te bestellen. 


Cosmetisch

Is er dan cosmetisch helemaal niks veranders? Nee, de voorbumper heeft iets scherpere lijnen gekregen en de standaard FIAT-grill krijgt een iets andere kleur.


Maximum technisch toegestane massa's

Alle vanaf heden te bestellen campers zullen geleverd worden op het nieuwe 2020 Fiat Ducato chassis. Deze keuze blijft nog altijd tussen een 3.3-tons chassis (vaak buscampers) een Light-chassis (vanaf 3.500kg) of een Heavy-chassis (vanaf 4.000kg). Een klein verschil is echter dat het Light-chassis niet meer is te verhogen tot 3.850kg, maar slechts tot 3.650kg. Deze verhoging zal, net als bij de oude 3.850kg, uitsluitend ten gunste komen op de vooras. 


Iveco Daily camperchassis 2020

Ook het werkpaard uit de Fiat-groep is ge-update. De Iveco Daily met zijn dubbel lucht, achterwielaandrijving en ladder-chassis is hier en daar wat bijgeschaafd. Met name het dashboard is minder "bestelbus" en meer "personenauto" geworden. Eventueel is het stuurwiel nu ook in hoogte (en niet alleen lengte) verstelbaar. Dat zelfde stuurwiel is tevens leverbaar als multi-functioneel exemplaar (met radio-bediening e.d.). Ook bij Iveco is er een lijst aan rijhulpsystemen bijgekomen (soms tegen meerprijs) zoals een actief LDWS (bij de Ducato is deze passief), EBA (noodstopassistent), Adaptive cruise-control, Stop&Go, automatische (elektrisch) handrem. Uiteraard zijn deze systemen (indien de camperfabrikant dit wens) ook leverbaar op de 7.5-tons -integraal chassis. Ook de Iveco Daily-motoren voldoen reeds aan de EURO6-D normen en zijn voorzien van een 20l AdBlue reservoir. De 3.000cc moteren zijn leverbaar met 160pk, 180pk of 210pk en uiteraard blijf de vol-automatische versnellingsbak gewoon als optie leverbaar. Daarmee blijft de Iveco Daily het best verkochte camperchassis in de gewichtsklasse van 5- tot 7.5-ton.

Categories: None


Comments are disabled.