Bezoek de website van Linders Kampeerauto's

Bezoek de website van Linders Kampeerauto's

Nieuws

Mercedes-Benz AL-KO nu beschikbaar voor Carthago Chic E-Line en C-Line!

Posted on June 22, 2019 at 9:35 AMCarthago komt in modeljaar 2020 met de mogelijkheid om uw nieuwe Carthago Chic C-Line of Chic E-Line op een Mercedes-Benz Spinter chassis te laten bouwen. En niet zo maar een Sprinter-chassis... om de rijkwaliteiten van Carthago te waarborgen maakt men gebruik van het in 2019 nieuw geïntroduceerde AL-KO BM910 chassis met speciale Carthago modificaties. Met dit chassis worden de rijeigenschappen van de Mercedes naar een hoger plan getrokken. De voorwielaandrijver (of aandrijfkop zoals ze hem in Duitsland noemen) is leverbaar als enkel-asser of tandem-asser. Dankzij de lichtgewicht bouwwijze van AL-KO is het chassis niet alleen erg licht, maar biedt ook grote laadvermogens, optimale rijdynamiek, uitstekend veercomfort en veilige wegligging. Uiteraard is ook het BM910 chassis van AL-KO voorzien van een breedspooropstelling achter, onafhankelijke wielophanging en torsievering. Carthago past als gevolg van de smalle voorbreedte van het standaard BM910-chassis ook op de vooras spoorverbreding toe. Ook worden er per model bijpassende wielbasissen gekozen, om de juiste verhouding per model te vinden tussen een niet te grote overhang en uitzwaai en een compacte draaicirkel. Naast ESP zullen er ook meerdere rijassistentiesystemen beschikbaar komen. Denk hierbij aan zijwindassistant, adaptive cruise-control en noodstopassistent. Qua motorisering valt er te kiezen uit een meerdere motorvarianten. Standaard begint het bij een 143pk sterke EURO6 dieselmotor, maar ook een 163pk of 177pk-variant behoort tot de mogelijkheden. Qua transmissie is er naast een handgeschakeld transmissie en een 9-traps G-tronic vol-automatische versnellingsbak. Vrijwel alle Chic C-Line modellen staan op een 4.200kg chassis, alleen de kleinste Chic C-Line (de I 4.2) word standaard geleverd met een 3.500kg chassis (eventueel te verhogen naar 4.200kg). De Chic E-Line modellen krijgen standaard een 4.500kg chassis; de lange XL-modellen ontvangen standaard de upgrade naar 5.500kg dankzij het toepassen van de tandem-as achteras.
Het toepassen van het nieuwe Mercedes-chassis gaat niet zonder slag of stoot. De Mercedes cabine en motorruimte vragen namelijk meer plaats ten opzichte van de Fiat Ducato-variant. Om niet in te hoeven boeten aan leefruimte of zicht vanuit de cabine komt Carthago met een compleet nieuw voorfront voor de Mercedes-varianten. Deze lijken qua design erg op het voorfront van de Fiat-broer, maar is langer waardoor er meer motoruimte gecreëerd wordt . Bijkomend voordeel is dat het probleem met de kijkhoek richting het wegdek bij het Mercedes-chassis daarmee grotendeels omzeilt kan worden. Door de grotere en hoger geplaatste motor moeten veel merken een horizontaal dashboard toepassen wat het zicht op het wegdek ernstig verminderd. Een van de grote voordelen van een Carthago integraal is juist dat deze kijkhoek enorm groot is, men heeft dus vrij snel zicht op het wegdek vóór de bestuurder. Door het verlengde voorfront heeft Carthago het dashboard toch onder een dermate hoek weten te plaatsen dat een goed zicht op het wegdek gewaarborgd blijft. Indien men de fameuze ster op de motorkap besteld (deze zit tevens op de achterwand) blijft desondanks ook de dubbele bodem van zo'n 22cm gewaardbord. Ook daarin heeft Carthago gezorgd dat er geen grote concessies gedaan hoeven te worden ten opzichte van de Fiat-variant en dat is redelijk uniek in vergelijking tot de concurrentie.
De meerprijs van het Mercedes-chassis is nog niet bekend, maar zal ongeveer €6.000,- (incl. BTW, exclusief BPM) bedragen. De nieuwe Carthago Chic C-Line of Chic E-Line op “Mercedes-Benz Sprinter AL-KO BM910 Speciaal-Carthago”-chassis zal dus geen ‘compleet nieuw model’ betreffen, maar is een optie welk is bij te bestellen tijdens het kopen van een standaard C-Line of E-Line. Carthago geeft aan dat bij goede verkopen ook de C-Tourer mogelijk zijn opwachting gaat maken op het premium-chassis uit Stuttgart. Onderstaande treft u de eerste beelden van het prototype Carthago Chic E-Line op Mercedes-chassis. De eerste beelden van de Chic C-Line op Mercedes chassis verwachten wij omstreeks het einde van dit jaar. Uiteraard profiteert u ook met een Chic E-Line op Mercedes direct van het compleet vernieuwde Chic E-Line 2020-model waarover wij eerder schreven. Zo is er de keuze uit twee interieurstijlen. Hierboven zit u het "Linea Chiara" met witte accenten, men kan ook opteren voor het "Linea Nobile" met meer houtdecor-accenten. Kiest u liever voor een opstelling met dubbel lucht, achterwielaandrijving, nog hogere tonnages en nóg zwaardere motorisatie. Dan staat de Carthago Chic S-Plus voor op Iveco Daily-chassis voor uw klaar.


Meer weten over de wijzigingen van de Carthago Chic E-Line in modeljaar 2020 (buiten het nieuwe Mercedes-chassis)? Klik dan HIER!

Categories: None


Comments are disabled.