Bezoek de website van Linders Kampeerauto's

Bezoek de website van Linders Kampeerauto's

Nieuws

Carthago C-Tourer vanaf modeljaar 2021 ook op Mercedes-Benz AL-KO chassis!

Posted on August 5, 2020 at 10:00 AMDe C-Tourer is al jaren de lichtgewicht-keuze in het PREMIUM- semi- en vol-integraal-segment en dat word in modeljaar 2021 nogmaals bezegeld. Naast de opfrisbeurt van de C-Tourer waarover we https://www.linderskampeerautos.com/apps/blog/show/48861956-carthago-c-compactline-c-tourer-opgefrist-voor-modeljaar-2021-" target="_blank">eerder schreven is het vanaf heden ook mogelijk om de C-Tourer T semi-integraal en I integraal optioneel te bestellen op Mercedes-Benz AL-KO chassis! De Mercedes-Benz blinkt uit in rijcomfort dankzij het speciaal aangepaste (volwaardig) AL-KO BM910 chassis met voorwielaandrijving en krachtige motoren tot 177pk met lage uitstootnormen. Talrijke veiligheids- en assistentsystemen onderstrepen het Premium-karakter van zowel opbouw als chassis. Ook het sublieme Mercedes MBUX spraakgestuurd navigatiesysteem met tal van connectivitsmogelijkheden, leverbaar in 7” of 10,2”, is uniek in de camperbranche. 

Dankzij de lichtgewicht bouwwijze van AL-KO is het chassis niet alleen erg licht, maar biedt ook grote laadvermogens, optimale rijdynamiek, uitstekend veercomfort en veilige wegligging. Uiteraard is ook het BM910 chassis van AL-KO voorzien van een breedspooropstelling achter, onafhankelijke wielophanging en torsievering. Ook worden er per model bijpassende wielbasissen gekozen, om de juiste verhouding per model te vinden tussen een niet te grote overhang en uitzwaai en een compacte draaicirkel. Naast ESP zullen er ook meerdere rijassistentiesystemen beschikbaar komen. Denk hierbij aan zijwindassistant, adaptive cruise-control en noodstopassistent. Qua motorisering valt er te kiezen uit een meerdere motorvarianten. Qua transmissie is er naast een handgeschakeld transmissie en een 9-traps G-tronic vol-automatische versnellingsbak.

 Het toepassen van het nieuwe Mercedes-chassis gaat niet zonder slag of stoot. De Mercedes cabine en motorruimte vragen namelijk meer plaats ten opzichte van de Fiat Ducato-variant. Om niet in te hoeven boeten aan leefruimte of zicht vanuit de cabine bij de integraal-varianten komt Carthago met een compleet nieuw voorfront voor de Mercedes-chassis. Deze lijken qua design erg op het voorfront van de Fiat-broer, maar is langer waardoor er meer motoruimte gecreëerd wordt . Bijkomend voordeel is dat het probleem met de kijkhoek richting het wegdek bij het Mercedes-chassis daarmee grotendeels omzeilt kan worden. Door de grotere en hoger geplaatste motor moeten veel merken een horizontaal dashboard toepassen wat het zicht op het wegdek ernstig verminderd. Een van de grote voordelen van een Carthago integraal is juist dat deze kijkhoek enorm groot is, men heeft dus vrij snel zicht op het wegdek vóór de bestuurder. Door het verlengde voorfront heeft Carthago het dashboard toch onder een dermate hoek weten te plaatsen dat een goed zicht op het wegdek gewaarborgd blijft. Indien men de fameuze ster op de motorkap besteld (deze zit tevens op de achterwand) blijft desondanks ook de dubbele bodem gewaarborgd. Ook daarin heeft Carthago gezorgd dat er geen grote concessies gedaan hoeven te worden ten opzichte van de Fiat-variant en dat is redelijk uniek in vergelijking tot de concurrentie.


De meerprijzen voor het Mercedes-Benz AL-KO BM910-chassis is nog niet bekend, maar zal naar schatting zo’n €7.000,- bedragen.

 

Prijzen en specificaties volgen eind augustus. De nieuwe modellen zullen voor het eerst aan het publiek worden getoond op de Caravan Salon Düsseldorf van 4 t/m 13 september 2020 (HAL 16).

Categories: None


Comments are disabled.