Bezoek de website van Linders Kampeerauto's

Bezoek de website van Linders Kampeerauto's

Nieuws

Nieuwe Carthago Chic C-Line in modeljaar 2019

Posted on September 22, 2018 at 4:50 AMDe Carthago Chic C-Line is voor modeljaar 2019 weer eens goed onder de loep genomen en heeft een aantal grondige doorontwikkelingen ondergaan. Allereerst heeft het exterieur een opfrisbeurt gekregen. Het Carthago-logo op de zijkant krijgt een iets modernere uitstraling en het gouden lijntje in de striping van de zijwand is iets breder geworden, maar de belangrijkste wijziging vinden we aan de achterzijde. De huidige Chic C-Line had 4 grote kunststof kappen op de achterwand, wat er voor zorgde dat eventuele kleine schades gemakkelijk te herstellen waren. Echter zorgde deze kappen voor relatief veel lengte welke men niet in het interieur kon benutten. Om in dezelfde voertuiglengte toch meer binnenruimte te creëren en de camper een wat moderene achtersteven te geven heeft Carthago voor de Chic C-Line een compleet nieuwe GFK-achterwand vormgegeven. Hiermee smoelt de achterkant net zo mooi als het stoere en elegante voorfront. Deze nieuwe GFK achterwand heeft een nog betere isolatie en zorgt voor 13cm meer binnenruimte. Ook de garages zijn nog iets breder geworden dan voorheen. 
Ook het interieur is verder verbeterd. Belangrijkste wijziging daar is het houtdecor. De Chic C-Line wordt leverbaar in 3 interieurstijlen… als standaard is het “Linea Classica” voorzien. Dit houtdecor is geïnspireerd op het bestaande “Turijn”, maar is voorzien van wat extra uitstraling door o.a. een subtiel chromen lijn op de kastfronten. Voor wie een wat moderne uitstraling wil is er het “Linea Moderna” (zie foto). Een iets lichtere/grijzere houtsoort met nerf in horizontale richting (i.p.v. verticaal) voor een nog ruimtelijkere beleving. De kastfronten bestaan hierbij uit half houtdecor en half hoogglans ivoor-wit kastfrontdesign (m.u.v. bij achterbed). Wie op zoek is naar een iets exclusievere en elegantere uitstraling bijft het “Superior” interieur optioneel beschikbaar.
Verdere interieurwijzigingen bevinden zich in de details. Het uitstekende zitvlak van de L-zit is ooit ontworpen om hen wie ’s-Avonds lekker languit op de bank TV wilt kijken wat extra ligvlak te geven. De doorgang tussen de L-zit en de zij-zit werd hierdoor wel kleiner dan bij bijvoorbeeld de C-Tourer modellen. Vanaf volgend modeljaar kan men kiezen of men een ronde zij-afwerking (met meer ligvlak) wilt hebben, of dat men een bredere doorgang verkiest zoals bij de C-Tourer modellen. Ook word het zitvlak van het zijbankje 3cm ingekort en de tafel kan iets verder naar de L-zit toegeschoven worden voor een nog betere doorgang. Carthago biedt beide mogelijkheden kosteloos aan. In de cabine vinden we een nieuwe ombouw om het bestaande Fiat-dashboard. De nieuwe ombouw is wat ronder van vormgeving en geeft een iets luxere uitstraling. Aan beide zijden zijn nu bekerhouders voorzien en in een later stadium komen er ook lederafwerkingen van het dashboard beschikbaar. 
Ook de TV’s zijn wederom vergroot qua inch-maat. Zo vinden we in de half-integralen nu 24” TV’s i.p.v. 19”. De integralen krijgen nu 32” TV’s mogelijkheid en bij de XL-modellen heeft men zelfs de inch-maat weten te vergroten naar 40”. In de keuken heeft men het schappenrek links van de keuken iets verder vergroot en mooier afgewerkt bij de modellen 4.2 en 4.8. Het hefbed krijgt aan de onderzijde ook een mooier geïntegreerd design. De bovenkosten lopen nu mooi in één lijn door wat het geheel beter integreerde. Ook zijn de geïntegreerde zonnekleppen iets beter vormgegeven en is de verlichting onder het hefbed geoptimaliseerd. De modellen met Queensbed krijgen nu een grote garagedeur aan de bestuurderszijde erbij (bij alle andere modellen was dit al het geval). Ook wordt het nieuwe Truma iNet-systeem (smartphone bediening) aan de optielijst toegevoegd. De Superior-modellen van de Chic C-Line krijgen vanaf modeljaar 2019 standaard 16” lichtmetalen velgen meegeleverd.


Ook de dubbele bodem is verder doorontwikkeld. Met name het zijluik achter de opbouwdeur is flink vergroot (m.u.v. 4.2 en XL-modellen). Bij de XL-modellen wordt de toegang tot de dubbele modellen bij de lange zijbank vergemakkelijkt (gelijk aan de Chic E-Line). Alle nieuwe modellen zijn daarnaast voorzien van het nieuwe AL-KO chassis. Hierdoor word de dubbele bodem vergroot tot wel 22cm, onstaat er meer opbergruimte en betere beladings en doorladingsmogelijkheden. Ook is de verlichting in de dubbele bodem verbeterd. 

Enkele indelingen hebben door diverse verbeteringen wat wijzigingen ondergaan. De Chic C-Line I 4.2 is in modeljaar 2019 verder doorontwikkeld en meet nu 6,85cm lengte. Het dwarsbed is aan de bijrijderszijde verder verbreed en is nu vrijwel vierkant. Ook is de kledingkast vergroot. Het achterbed heeft geen raam meer aan de achterzijde maar aan beide zijkanten. De Chic C-Line 4.8 is korter geworden in lengte, namelijk 7,34cm. De enkele bedden zijn desondanks 200cm lang geworden en ook hier is de kledingkast vergroot. Daarnaast komt er een vast schuifdeur voor afsluiting van de slaapkamer en kunnen er dus 4 zones gecreerd worden (woonkamer-keuken/badkamer/slaapkamer). De Chic C-Line I 4.9 word ook iets korter, te weten 7,40m. Ook hier komt er een vaste schuifdeur voor het afsluiten van de slaapkamer. De Chic C-Line 5.0 wordt 7,48cm lang en krijgt een grotere douche (10cm breder). Ook komt hier een wegschuifbare wand welke men voor het voeteneinde van het bed kan trekken. Hiermee maakt men een ruimtelijke afscheiding, maar dient deze tegelijkertijd ook als TV-meubel. Zo maakt men een grote omkleedruimte en een gemakkelijk kijkhoek voor de TV. Bovendien kan men de camper zo in meerdere zones verdelen. De Chic C-Line I 4.9 L is wordt in modeljaar 2019 7,77cm lang en beide enkele bedden worden 200cm in lengte. Bovendien worden beide kledingkasten iets breder. De I 5.0 L word 1cm langer dan de I 4.9 L en ook hier worden de kledingkasten en douche vergroot (douche met 10cm). De Chic C-Line I 5.8 XL Suite word iets korter, namelijk 8,31cm. De zitbank dient u tevens van binnen als doorgang naar de dubbele bodem, verder blijft de indeling ongewijzigd. 

Naast een paar kleine wijzigingen komen er ook 3 compleet nieuwe modellen. Zo komt er een nieuwe Carthago Chic C-Line I 5.3 FF. De lijkt erg op de I 5.0 L, maar heeft een voorin een kleinere zitgroep met een dwarsgeplaatste dinette en ene keuken welke tussen een hoekkeuken en lengte keuken in zit. Hierdoor ontstaat een zeer ruimtelijke beleving en veel loopruimte voor de keuken. Ook de cabine is gemakkelijker te bereiken dan ooit. Ook hierin treffen we de verschuifbare TV-wand zoals bij de nieuwe I 5.0.
Daarnaast komen er 2 nieuwe XL-modellen, namelijk de Chic C-Line I 5.9 XL LE (vervanger dan de 5.5 XL) en de Chic C-Line I 6.2 XL QB (vervanger van de 5.8 XL). Deze nieuwe campers van net boven de 8-meter krijgen een heuse Wellness-badkamer (zoals de nieuwe Chic E-Line en S-Plus modellen). Grootste vernieuwing bij deze modellen ten opzichte van de bestaande reeks is de grootse badkamer. Deze is compleet nieuw ontwikkeld met een open ruimte en separate wasbak/lavabo en separate toiletruimte. Daarnaast is er een zeer ruime separate douchecabine en een hoge kledingkast aan de bijrijderszijde. Zowel aan de voor- en achterzijde van de badkamer is er een grote afsluitbare schuifdeur met grote passpiegel. In de toiletruimte is een grote designradiator aanwezig aangesloten op de (standaard aanwezige) ALDE vloeistofverwarming. Deze is als aanvulling op de bestaande vloeistofverwarming in de vloer. Als kers op de taart is de badkamer voorzien van een grote apothekerskast. Verdere wijzigingen beperken zich tot de kleine details. Zo krijgen de hoge kledingkasten een led-strip als binnenverlichting. Worden de scharnieren van de vloerluiken verbeterd. Het gehele verlichtingsplan wordt onder de loep genomen. Ook komt er een nieuw optiepakket om de camper te voorzien van meer stopcontacten en wordt de DAB+ antenne standaard geïntegreerde in de radio en navigatiesytemen. De optie tot een magnetron vervalt, de optie tot een gasoven of grill blijft voorlopig bestaan. Ook de Chic C-Line is in modeljaar 2019 weer lichter geworden qua gewicht. Individuele gewichten zijn nog niet bekend maar Carthago heeft gemiddeld zo’n 60kg per Carthago aan gewicht weten te besparen.


MEER INFORMATIE TREFT U SPOEDIG OP ONZE SPECIALE CARTHAGO CHIC C-LINE PAGINA


Onderstaand treft u spoedig de eerste beelden van de nieuwe 2019 modellen:


Carthago Chic C-Line I 6.2 QB XL

Carthago Chic C-Line I 5.9 LE XL

Carthago Chic C-Line I 5.0 QB Suite

Carthago Chic C-Line I 5.0 QB L Superior

Carthago Chic C-Line I 4.9


Carthago Chic C-Line I 4.9 L LE Superior

Carthago Chic C-Line I 4.8 LE


Categories: None


Comments are disabled.